​Akutte kriser & PTSD - børn & voksne​

​Ved akutte kriser efter et dødsfald, overfald, røveri, trafikulykke mm. kan både unge og voksne have brug for at få vendt oplevelsen med en professionel behandler. 


Det kan give en ro at få talt oplevelsen igennem og få indsigt i de helt almindelige psykiske og fysiske eftervirkninger, som man kan opleve efter en voldsom hændelse. Det kan fx være panikangst, søvnproblemer, kaotiske tanker og følelser samt følelsesmæssig lammelse (chok).

Det er vigtigt for kroppens egen søgen mod at helbrede og afbalancere sig selv igen, at hændelsen ikke ”sætter sig fast” psykisk i ubearbejdet form, da dette kan blive forløber en Akut Belastningsreaktion eller Post Traumatisk Stress Reaktion, hvor krop og psykiske enten befinder sig i en tilstand af konstant ”alarm-beredskab” eller i en følelsesmæssig lammelse, hvor hændelsen er dissocieret (fraspaltet) fra krop og sind.

For børns vedkommende benyttes Legeterapi og/eller Tegneterapi og nogle gange Theraplay-baseret terapi frem for egentlig samtaleterapi i behandlingen af den akutte krise. Børn her nemlig endnu ikke ”sprog nok” til at bearbejde krisen fuldt ud ad samtalens vej. Derimod har børn ofte brug for en mere aktiv terapiform, hvor vi sammen bearbejder det pågældende tema i barnets eget tempo ved leg, tegning og dialog igennem disse metoder.

“You can't stop the waves, but you can learn to surf“.

Jon Kabat-Zinn

Ingen tillæg efter kl. 16.00 og i weekenden​

​Fandt du hvad du søgte?

Har du spørgsmål til noget, kan du kontakte mig igennem formularen herunder.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kort om mig

Mit arbejde bygger på et psykodynamisk grundlag og jeg benytter primært metoder inden for det narrative/systemiske og neuroaffektive felt.

Her finder du mig

Fåreager 3

2680 Solrød​ Strand​

Find vej på Googlemaps

Kontakt mig