Barnløshed & abort​​

​Barnløshed​ og spontane aborter

Hvis I som par har stået i barnløshed igennem flere år, eller hvis I er midt i fertilitetsbehandling, kommer parforholdet ofte under et stort pres.
Alt kommer hurtigt til at dreje sig om scanninger, ægløsning, indtagelse af hormoner og de pressede tidspunkter, hvor I venter på resultatet af ægoplægninger eller inseminationer.

Har du ikke fundet prinsen på den hvide hest, og er du oppe i årene, kan det være en stor beslutning at forsøge at få barn ”på egen hånd”. Derudover er det krævende i bund og grund at være alene om hele det ofte langstrakte fertilitetsforløb.

Har du eller I været igennem én eller flere spontane aborter/missed abortion, opleves ofte et stort tab; også selv om det er tidligt i graviditeten.
Omgivelserne kan have svært ved at forstå sorgen og håbløsheden, der følger med et sådan tab.
Det kan være vigtigt at få talt om frustrationen og gennemleve de svære følelser, der er i sorgforløbet. Manden og kvinden har endvidere to forskellige forløb, da kvinden oveni det følelsesmæssige også skal komme sig fysisk oven på en mislykket graviditet. Det kan føles ekstra hårdt og uretfærdigt, hvis det har været en hårdt ”tilkæmpet” graviditet man mister, eller der er andre ydre omstændigheder, der har spillet ind på forløbet.

Tiden og tillige økonomien kan oveni føles knap, hvis man skal have medicinsk hjælp til at prøve endnu engang, og tør man udsætte sig selv for muligheden for endnu et tab?

Hvis du/I ”står med en tom vugge” efter et endt forløb med fertilitetsbehandling, skal livet ofte revurderes. Det er nødvendigt at finde nye mål for en god og tilfredsstillende tilværelse og nå frem til en form for accept af at skulle leve uden et barn. Dette kan være en stressfyldt proces både for de enkelte parter og for jer som par.

Provokeret abort

Har du valgt at få foretaget en provokeret abort, kan du på trods af det "frivillige" valg alligevel stå tilbage med et forvirret sind. Måske står du i en situation, hvor du pga. ung alder eller svære livsomstændigheder, har set dig nødsaget til at fravælge at få et barn lige nu. Sorgen over et "fravalgt barn" kan føles tung og ensom at bære, da omgivelserne kan mene, at det jo "ikke var et barn" og "at du altid kan få et nyt".

Kvinder, der har oplevet en provokeret tidligt i teenageårene, oplever indimellem en fornyet psykisk smerte eller en stærk ambivalens, ved en ny graviditet senere i livet. Der kan være behov for at få gennemarbejdet det gamle tab for at give plads til et nyt barn og for at undgå fødselsreaktioner i forhold til det nye barn i tiden som nybagt mor.

Den psykologiske behandling

Jeg tilbyder samtaler, hvor vi tager udgangspunkt i de temaer, der er vigtige for dig/jer og i forhold til, hvor du/ I står i netop jeres proces omkring barnløshed eller abort.

”Når drømme og håb på uskrevne blade
bliver knusende tunge,
og dør ganske unge,
og livet må leves i skyggen af død
i søvnløse timers utrøstelige skød,
kan mindet om drømmen og savnet af dåb,
bevæge hver tåre mod endnu et håb”.

Varinka Behrakis

Ingen tillæg efter kl. 16.00 og i weekenden​

​Fandt du hvad du søgte?

Har du spørgsmål til noget, kan du kontakte mig igennem formularen herunder.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kort om mig

Mit arbejde bygger på et psykodynamisk grundlag og jeg benytter primært metoder inden for det narrative/systemiske og neuroaffektive felt.

Her finder du mig

Fåreager 3

2680 Solrød​ Strand​

Find vej på Googlemaps

Kontakt mig